پرسشنامه رایگان ارزیابی میزان مفید بودن و کارایی فیلم های آموزشی
پرسشنامه ارزیابی میزان مفید بودن و کارایی فیلم های آموزشی
بهترین عامل برای تعیین میزان موفقیت یک سیستم اطلاعاتی کاربران هستند. عدم امکان استفاده مؤثر کاربر از یک سیستم اطلاعاتی موجب هدر رفتن هزینههای هنگفتی میشود که هر سازمان برای تولید و بهبود آن سیستم صرف کرده است. دانشگاه فردوسی مشهد به دنبال دسترسی به اهداف کلان دانشگاه و به منظور گردآوري و سازماندهی اطلاعات علمی تولید شده توسط اعضاء هیأت علمی از سال 1385 اقدام به طراحی سیستمی تحت عنوان “سیستم اطلاعات علمی دانشگاه فردوسی مشهد” (ساعد) کرده است. نتایج پژوهشها نشان می دهد که در صورتی که راهنماهای مناسب در سیستم مدیریت اطلاعات وجود داشته باشند، اعضای هیأت علمی به راحتی و با کمترین خطا می توانند اطلاعات آثار خود را در ساعد ذخیره کنند. در همین راستا این پژوهش به دنبال آن بود تا بعد از اجرا و پیاده سازی راهنماها (شامل انواع راهنماهای متنی و فیلمهای آموزشی) بر روی کاربرگه ها میزان تمایل و رضایت اعضای هیأت علمی به استفاده از ساعد را بررسی کند. استفاده پذیری در این پژوهش بر دو مفهوم تمایل به استفاده و رضایتمندی (شامل مفید بودن و کارآمدی) اشاره دارد.
تحلیل دادههای گردآوری شده نشان داد که راهنماها با میانگین 64/3 و فیلمهای آموزشی با میانگین 85/3 توانستند تمایل اعضای هیأت علمی به استفاده از ساعد را افزایش دهند. نتایج آزمون t برای آزمون فرضیه نیز مشخص کرد که راهنماها و فیلمهای آموزشی توانسته اند رضایت مندی اعضای هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد را در استفاده از ساعد افزایش دهند.
نتایج نشان داد، چنانچه راهنماها بر اساس نیاز کاربران آنها و منطبق بر اصول پایه راهنماها و تظریه های آموزش رایانهمحور طراحی شوند، میتوانند استفادهپذیری انواع سیستمهای اطلاعاتی، نرم افزارهای رایانهای و کتابخانهایی را تا حد قابل توجهی افزایش دهند. همچنین از آنجایی که کتابداران با انواع این سیستمها (مخازن سازمانی)، بیش از سایر افراد آشنا هستند، در دسترسترین افراد برای طراحی و تهیه راهنماها هستند و میتوانند کمک شایانی در راستای افزایش استفادهپذیری سیستمها و نرم افزارهای متفاوت داشته باشند.
نظرات