پرسشنامه رایگان آگاهی از سطح تعامل کاربران با سامانه پژوهان
پرسشنامه آگاهی از سطح تعامل کاربران با سامانه پژوهان
هدف: هدف اصلی این پژوهش توسعه مدل پذیرش فناوری اطلاعات (TAM) از طریق سنجش میزان تأثیر باورهای خودکارآمد و ناکارآمد کاربران (اعضای هیأت علمی) بر پذیرش سامانه اطلاعات پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد (پژوهان) مبتنی بر نظریه شناختی- اجتماعی بود.
روشها: این پژوهش کاربردی به روش پیمایشی انجام شد. حجم نمونه 248 نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال تحصیلی 93-92 بودند که به روش نمونهگیری طبقهای نسبتی تعیین شدند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه بود که ضریب کلی آلفای کرونباخ آن 95 درصد محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از روشهای آماری توصیفی و استنباطی و نرمافزارهای SPSS و LISRER استفاده شد.
یافتهها: متغیرهای جنسیت، سابقه کاری، مرتبه علمی و دانشکده محل خدمت اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأثیری بر میزان متغیرهای مورد مطالعه نداشتند. پذیرش سامانه پژوهان با باورهای خودکارآمد کاربران رابطه مثبت و معنیدار و با باورهای ناکارآمد آنان رابطه منفی و معنیداری داشت. رابطه باورهای خودکارآمد و ناکارآمد کاربران با استفاده واقعی از سامانه پژوهان با خذف اثر متغیرهای درونی معنیدار نبود. سهولت استفاده از سامانه با سودمندی آن همبستگی معنیداری داشت. پذیرش سامانه از سوی اعضای حوزه پزشکی غیربالینی بیشتر از گروه بالینی بود. سازه سهولت استفاده در پذیرش سامانه پژوهان دارای بیشترین میزان تأثیر بود. در نهایت نتایج به دستآمده نشان داد که روابط پیشبینیشده در مدل پیشنهادی و مفهومی پژوهش حاضر مثبت و معنیدار و در نتیجه مدل ارائه شده از برازش کافی برخوردار بود.
نتایج: نتایج نشان داد عوامل سازنده مدل پذيرش فناوري اطلاعات در اين پژوهش نيز به عنوان عوامل تأثيرگذار بر پذيرش سامانه پژوهان شناسايي شدند. دستاورد بعدی این پژوهش این بود که مدل ارائهشده در ارتباط با پذیرش سامانه پژوهان با ترکیب متغیرهای باورهای خودکارآمد و ناکارآمد به عنوان متغیرهای بیرونی مدل پذیرش فناوری اطلاعات مبتنی بر نظریه شناختی – اجتماعی از برازش مطلوبی برخوردار بود. به نظر میرسد مدل یادشده، الگوی قابل قبول و چارچوب مناسبی برای مطالعه رفتار پذیرش کاربران باشد.
نظرات